palaa alkuun

Ensimmäinen luku

Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni tässä blogissa. Tässä kerron hieman itsestäni, miksi ja miten päädyin tälle alalle ja paljastan tuskalaatikon syntytarinan. Tuskalaatikko.com on ensimmäinen koskaan rekisteröimäni verkkotunnus ja nyt yli 10 vuoden jälkeen on vihodin aika ottaa se käyttöön.

Kuvapankki kuva tyhjästä vihkosta kuvastanee hyvin kaiken alkua. Kuvapankki kuva tyhjästä vihkosta kuvastanee hyvin kaiken alkua. “eiskjeh?”

Peruskoulun jälkeen hain ammattikouluun opiskelemaan datanomiksi, valmistuin 2008. Seuraavaksi hain ja pääsin opiskelemaan ammattikorkeakouluun insinöörin tutkintoa. Keväällä 2011 perustin toiminimi LehtuMedian ja tammikuusta 2012 asti olenkin viihtynyt työelämässä. Insinöörin titteli antaa vielä odottaa itseään, mutta töitä alalla on tullut tehtyä täysipäiväisesti jo yli 6 vuotta (tai melkein 8 vuotta jos kaikki ylityöt laskettaisiin).

“Datisaikoina” puuhastelin paljon tietokoneiden parissa, kasasin koneita, asensin koneita ja huolsin koneita. Kerran tuli hankittua kaverin veljeltä reilun metrin korkuinen mustaksi maalattu koneen rumilus, joka liikkui nimellä “baarijakkara”. Kone tosiaan toimi paremmin jakkarana kuin tietokoneena. Kyseistä konetta tuli työstettyä helteinen kesäpäivä jos toinenkin.

Samoihin aikoihin olin opiskellut omatoimisesti jonkun verran HTML:ää ja CSS:ää ja halusin vihdoin perustaa oman saitin ja hankkia ensimmäisen oman verkkotunnuksen. Jo(lue vielä) silloin muropaketti kuulosti verkkosivuston nimenä hauskalta ja sivustoa tuli muutenkin seurattua. Halusin keksiä jotain yhtä tyylikästä. Lopulta pyörittyäni atk-tuolillani katseeni kiinnittyi “baarijakkaraan” ja tuon vieressä olleeseen toiseen murheenkryynikoneeseen. “Mitä noi on” ja “mitä noi aiheuttaa”, eivät olleet ehkä tarkat ajatukset, mutta mieleen kuitenki tuli sanat laatikko ja tuska. Niin syntyi tuskalaatikko.com ja tämä on jo varmaan 6 kerta kun yritän kirjoittaa blogia tänne.

Julkaistu 02.06.2018

Biohajoava ohjelmistokehittäjä täynnä säilöntäaineita ja uusiutumatonta energiaa.
Juho Łɇħŧᵾ Lehtinen Twitterissä